Heb je last van een futloze huid, acne, pigmentstoornissen of wil je je huid een jongere uitstraling geven. Probeer dan eens een fruitpeeling. Een fruitzuurpeeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Deze fruitzuurpeeling behandeling heeft een reinigend en verjongend effect en zorgt voor huidverbetering.

Wat is fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een peeling die de bovenste laag van de huid verweekt. Doordat de dode huidcellen niet meer samenplakken, gaat de huid versneld afschilferen. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt.

Door het afschilferen van de dode huidcellen worden poriën niet meer afgesloten waardoor talgkliertjes minder snel zullen verstoppen en minder snel gaan ontsteken. Daarnaast heeft fruitzuur ook een ontstekingsremmende werking waardoor het uitermate geschikt is om verschillende vormen van acne te behandelen. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect heeft.

De meest actieve van de aanwezige fruitzuren is het uit suikerriet verkregen glycolzuur. Dit dringt op grond van haar kleinere moleculen diep door in de huidlagen, terwijl melk-, appel- en wijnzuren inwerken in de bovenste huidlagen. Door de combinatie van grotere en kleinere moleculaire zuren wordt er een evenwichtig diepte- en oppervlakte-effect bereikt.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Tijdens de behandeling zal je huid eerst gereinigd worden. De huid wordt voorbereid op de fruitzuur met een Peel & Prepare masker. Wanneer de fruitzuurpeeling op de huid aangebracht wordt, kan dit branderig en jeukend voelen. Afhankelijk van de reactie zal de fruitzuur na enkele minuten geneutraliseerd worden. De huid wordt daarna gemasseerd om de doorbloeding te stimuleren. Aansluitend  wordt een ampul en masker gebruikt wat past bij je huidtype.

Na de behandeling

Eventuele roodheden verdwijnen binnen één tot twee dagen, soms zelfs al na enkele uren. De huid zal verder niet gaan afschilferen zoals bij een kruidenpeeling je kunt dus gewoon de komende dagen normaal over straat lopen.

De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht. Stel daarom de huid tot 2 weken na de laatste behandeling zo min mogelijk bloot aan UV straling . Het beste is om je huid te beschermen met een zonnebrandcrème met een hoge factor( factor30 ).

Resultaat

  • Verwijderd dode huidcellen
  • Mooiere kleur van de huid
  • Betere doorbloeding
  • Opname van werkzame stoffen
  • Pigmentvlekken vervagen c.q. verdwijnen
  • Huid ziet er egaler en frisser uit
  • Verfijnde poriën
  • Preventieve werking tegen huidveroudering

Gemiddeld zullen er 3 tot 5 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. 

Het beste resultaat bereiken we in kuurverband van 4 tot 6 weken iedere week 1 behandeling. Door ook thuis gebruik te maken van innovatieve verzorgingsproducten ondersteun je een langdurig effect van de behandeling. 

Voor meer informatie kunt je het beste contact opnemen zodat we een behandelplan samen kunnen stellen.